Love af spillet. Grundlæggende fodbold regler

Love af spillet registreres i en særlig regulering, som blev godkendt af det internationale forbund og Rådet for regionale sammenslutninger. Dette sæt af artikler fastsætter fremgangsmåden for den officielle konkurrence. Det er værd at bemærke, at de første regler for fodbold kortvarigt blev formuleret af British Association i 1863. I den moderne form for de forskrifter, som udarbejdes af UEFA og FIFA. Den tager hensyn til alle de mindste nuancer af fodbold: fra reklamer på spillere gear op til at fremstille netmateriale.

De generelle regler

I en kamp med deltagelse af kun to hold. Antal spillere på hver side er begrænset til elleve overvejer målmanden. Det eneste projektil anses for at være på bolden. Field spillere har ret til at kontrollere og slå på det kun fødder, med undtagelse af at smide ud. målmand i fodbold regler er lidt anderledes. Målmænd kan fange bolden med hænderne, men holde projektilet i luften er forbudt i mere end 6 sekunder.

De grundlæggende regler er de samme for alle fodboldforbund og turneringer arrangeret i regi af FIFA. Således kan antallet af udskiftninger ikke være mere end tre i officielle kampe. Der er visse krav og til tøj spillere. Det bør ikke udgøre en risiko for spilleren eller modstander. Forbudt eventuelle smykker, hårspænder, ure og så videre. D. Obligatoriske elementer er shirt, shorts, forklæder, strømper og sko. Handsker kun målmand.

match varighed er to gange i 45 minutter. Dommeren kan tilføje en vis mængde tid forsinkelse for spillet (udskiftning, traumer osv D.). Mellem halvdele skal være en pause på 15 minutter.

fodboldrettigheder styres af en kamp dommer og hans assistenter out of bounds. Dommeren afgør overtrædelser, straffe, identificerer stridspunkter. Alle dens beslutninger er endelige.

Kravene til område

Belægningen skal være i form af græs eller kunstigt eller naturligt. Felt har en rektangulær form. Bredden (gate linje) kan være fra 64 til 75 m, længde - 100-115 m hhv. Som spilleregler for fodbold og beskrive kravene til mærkning. Feltet bør begrænses til glatte hvide linjer, som vil være klart synlig fra en afstand (8-12 cm i bredden). Hertil kommer, at layoutet opdeler græsplænen i to halvdele. Funktioner Særlige midterste cirkel med en radius på 9, 15 m fra midten af ​​feltet.

Målfelt er defineret rektangel med en bredde på 5 5 m fra hver søjle (stang). Længde goalie zone - .. 18 m 3 skitserer kassen analog med siderne 16, 40 og 5, 3 m Inside zoner markeret 11-fods punkt, hvor en straf vil blive udført. Sami porte bør være en højde på 2, 44 m i bredde -. 7 er 32 m ved hjørnerne af det område, faste flagstænger med en afrundet spids.

Overtrædelse af reglerne

I dagens regler klart præciseret alle aspekter af udisciplinerede opførsel af spillere og trænere. Frispark tildeles for tripping, sparke modstander, hoppe i benene, aggressiv skub, slag, eller forsinke fjenden tid, med vilje røre bolden med hånden. En sådan et brud i sit eget straffesparksfelt straffes med 11-meter (en straf).

En separat type straf er et frispark. Han spillede for visse overtrædelser i straffesparksfeltet: farligt spil på en modspiller, kontrollerer bolden over målmanden 6 sekunder projektil hænder røre målmanden efter en aflevering fra en holdkammerat. Dette spark er taget fra det sted frispark.

De moderne regler for fodbold klart definere handlinger dommerne i disciplinære sanktioner. Gul kort (advarsel) er givet for utilbørlig optræden, bandeord, eller systematiske krænkelser, løfteudstyr, forsinkelsestiden af ​​kampen. Skal straffes med den rå og taktiske fejl. Spiller fjernes fra marken til to advarsler, aggressiv adfærd, spytte i nogen barriere flyvningen af ​​bolden ved gaten arm for fejl, der førte til en straf for fornærmelser og forbudte fagter.

Typer af angreb

Love for spillet og forårsage input normer bolden efter en overtrædelse eller afslutte det out of bounds. Den bør kun strikeout kaste-handed på grund af et hoved uden afrivning i hælene på plænen.

Straffen frispark foden får lov til at spille bolden. Målet med denne standard position i de forkerte gate tæller i sin - begrænset ansættelse hjørne side udstansede kommandoer.

målspark udføres indefra målmanden område. Selvmål med denne standard, skal kun tælles, hvis bolden rikochetteret i enhver spiller.

Et hjørnespark sker på en flagstang. Pålagt for at krydse mållinien bolden (ikke mållinien) fra afspilleren af ​​modstanderen. Pauser ben, kan du spille en aflevering.

Straffespark med 11 m-mærket.

Et mål i fodbold tælles kun, når bolden fuldstændigt har passeret mållinien mellem stolperne i mangel af overtrædelser. Den mest almindelige fejl i angrebet er off-side. "Offside" er fast, når den angribende spiller har optrådt på kroppen tættere på porten af ​​en fremmed end noget medlem af den forsvarende part, bortset fra målmand.

De generelle regler for mini-fodbold

Platformen bør være rektangulær med en bredde på 18-25 m og 35-42 m længde. Kampen varer 2 gange i 20 minutter. Samtidig spillet stopper efter hver udgang af bolden out of bounds. Gate Størrelse - 3 m2.

I hvert hold kan være på de 5 spillere, herunder målmand. Antallet af udskiftninger er ikke begrænset til reglerne. Udstyr ligner den store fodbold (farlige tilbehør er forbudt). De offensive og defensive handlinger kan deltage på samme tid alle fielders. Målmand har ret til at rejse uden for hans eget straffesparksfelt først efter tilladelse fra dommeren og gearstangen. "Offside" nej.

Lidelser og blæser ind i mini-fodbold

Standard sanktion for en nødbremse, hoppe i ben eller krop, lås, stærkt skub tackling håndbold. Hvis en fejl er blevet defineret inden for målmand zone 6-meter udføres (straf).

frispark tildelt for et farligt spil, målmand angreb, holder målmanden bolden mere end 4 sekunder, røre skallen i hånden af ​​en holdkammerat.

Betingelser for mini-fodbold tilstand, at en spiller skal advares om tidligt at erstatte systematiske krænkelser utilbørlig optræden. Sletning af et websted er givet for en nødbremse fornærmelser, den anden advarsel.