Skiskydning Pursuit - det er ... Alt for udøvelse

Skiskydning - meget spektakulær sport, har et betydeligt antal af fans og fans over hele verden. Men i løbet af konkurrencen til tider bruger udtryk, der ikke helt klart for begynderen. For eksempel, ved du, at det er - Pursuit Biathlon? Og der er en masse ord. Vi vil forsøge at fuldt skille sigt.

pasyut Biathlon: værdi

Ordet kommer af det engelske. forfølgelse - "forfølgelse". Faktisk Pursuit Biathlon - en forfølgelse. Adskilt af afstande som følger:

• 7, 5 km - til piger;
  • 10 km - til kvinder, drenge, juniorer;
  • 12, 5 km - til juniorer og mænd.

Det har fire standpladser. I de fleste tilfælde udført af resultaterne af sprint (med separat starten af ​​løbet). Men man kan konstatere de tilfælde, hvor kravene for forfølgelse var masse starten eller individuelle løb.

Hvad er det - Pursuit Biathlon? Atleter i dette tilfælde skal gå 5 runder:

• 1, 5 km for piger.
  • Den 2 km fra de unge mænd, kvinder og juniorer.
  • Den 2, 5 km - juniorer og mænd.

Historie biatlonskoy Pursuit

Skiskydning Pursuit - det er helt ungdommeligt udseende af konkurrencen. For første gang i officielle internationale konkurrencer blev han holdt december 1., 1996 Dette skete på 1. runde af VM 1996-1997 gg. i Lillehammer (Norge).

Så Pursuit indgik i VM. Det er bemærkelsesværdigt, at den første vinder i disciplinen blev en russisk statsborger Viktor Maygurov. Kvinder premiere triumf fejrede Biathlete Magdalena Forsberg Sverige. Men debut af forfølgelsen ved vinter-OL var i 2002 i Salt Lake City. Igen kan vi konstatere, at vinderne her blev Ole Einar Berndalen fra Norge og Olga Pyleva i Den Russiske Føderation.

Forordning af løbet

Vi lærte det betyder Pursuit skiskydning. Lad os se på reglerne i denne konkurrence at have om ham en bedre idé:

• Retten til at deltage i jagten på de bedste sportsfolk har 60 tidligere løb. Hvis en af ​​dem nægter at fortsætte i konkurrencen, det tog det bedste ud af de resterende 60 biathlon.
  • Start på atleter sker i den rækkefølge på nogen måde de er optaget i protokollen for efterbehandling konkurrencen, hvis resultater blev afholdt Pursuit.
  • Således vil det handicap starte halter bagefter vinderen ved sprint opnå finish. Eller halvdelen af ​​hullet med det vandt førstepladsen på den enkelte løb.
  • Det første og andet skud - fra liggende stilling, den tredje og sidste - stående.
  • Steder i skydelinien er engageret i henhold til tidspunktet for ankomst til skydebane. Men på samme tid ved det første skydning biathlon er placeret udelukkende på deres startnumre.
  • En slip er fritgående, hvis længde - 150 meter.
  • Disse atleter, at der bag den førende i hele spektret af fjernbetjening, fjernet fra deltagelse i konkurrencen. Husk på, at cirklen er 2, 5 km - juniorer og unge mænd, 2 km - de unge mænd, kvinder og juniorer, 1 km - piger.

De undtagelser fra reglen

Taler om udtrykket "Pursuit" i skiskydning, vi konstatere, at i denne konkurrence ikke er tilladt at have to vindere. Hvis timingen systemet ikke afgøre, hvem Biathlon komme til målstregen før årsskiftet til ordningen med den såkaldte foto-finish. Kun én gang i løbet af forfølgelsen, blev det meddelt to vindere - på de 2003 VM, i Ruslands Khanty-Mansiisk. Så en af ​​de tilstedeværende ved konkurrencen blokerede en Photofinish kamera-lukker, med det resultat, at der under tilgang i slutningen af ​​løbet to på samme tid til at vælge de bedste biathlon ikke mulig.

Det interessante Pursuit?

Vi ved, hvad det er - Pursuit skiskydning. Men hvad er det så interessant for fans af denne sport? Flere svar:

• idrætsudøvere starte ordre forsinkelse som blev bestemt under løbet.
  • løb selv interessant og - en første afstand fra vinderen af ​​den foregående kamp. Hans opgave - så vidt muligt at flygte fra sine forfølgere, der talte andre atleter.
  • På skiskydning, som ikke viste nogen bedre resultater i spurten, Pursuit - en stor chance for at "få endnu."
  • I løbet af denne begivenhed en stor rolle at spille skydning, snarere end en relativt kort afstand skiløb.
  • For at overvinde straffen cirkel på Biathlete tager afgørende 20-25 sekunder.
  • Pursuit - konkurrence, hvor udøveren kan spille 20, 30 eller endda 40 positioner. Derfor, fra en tredjepart et dusin her er realistisk at tage prisen, og Biathlete af G-20 kan gøre krav på selv en guld eller sølv medalje.

Andre racer Biathlon

Afslutningsvis Lad os betragte de andre sorter biatlonistskih konkurrencer.

Individuel løb. Den ældste disciplin i skiskydning - den første konkurrence blev afholdt i 1958. Samtidig er det en af ​​de mest vanskelige - atleten nødt til at gå 15-20 km på ski og stadig vise næsten 100% nøjagtighed. Penalty - en stigning på den samlede tid på et minut. Fire standpladser - to stående og to tilbøjelige. Mass start. Unge og mest kontakt disciplin. Alle deltagere starter med det samme og konkurrere med hinanden i realtid. Den mest elite løb - derefter kun lederne af den samlede stilling. Distance - 12, 5-15 km, 4 brand point. Fin - 150-meter cirkel.

Sprint. Den klassiske løb, uden hvilken ingen omkostninger, ingen konkurrence. Atleter stå distancen i deres startnumre - i 4, 5 minutter. Dette er den korteste løb - 7, 5-10 km. To skyde 5 skud - liggende og stående.

Relæet. Team konkurrence - gruppe ansættes på et nationalt grundlag. Hver konkurrence involveret en atlet fra hvert land; alle fire biathlon. Start - til gengæld. Distance - 6-7, 5 km. Samtidig er der skydning 8 i stedet for 5 gange, men også nødt til at ramme fem mål.

Mixed relæ. Kendetegnet ved, at det indebar to mænd og to kvinder.

Her sorteres vi ud begrebet "Pursuit" i skiskydning. Derudover er du nu klar over de vigtigste funktioner og andre typer af løb i sporten.